Wienersnittar


.
De här underbara småkakorna gjorde jag i förra veckan efter att jag såg en bild på kryddburken som är en riktigt härlig mat och bakblogg. Jag var för otålig att vänta tills receptet kom upp så jag använde mig av ett recept jag hittade på internet, och de blev riktigt goda! Anledningen till att de kallas wienersnittar är just för att de innehåller sylt och garneras med samma sorts glasyr som på wienerbröd. Dessa i småkaksform rekommenderas starkt!
.
Wienersnittar Ingredienser ca 50 st:
250 gram smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjortronsalt
.
Fyllning:
Ca 2 dl valfri sylt (jag använde hallonsylt)
.
Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 - 2 msk vatten
.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 – 200 grader
Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning och fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
Blanda sedan ingredineserna till glasyren. Och ringla detta över de varma längderna.
Skär sedan snitt medan de fortfarande är lite varma.
Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning och fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
Blanda sedan ingredineserna till glasyren. Och ringla detta över de varma längderna.
Skär sedan snitt medan de fortfarande är lite varma.
.
Klart! Godnatt!

Kommentarer
Trackback