Chokladcupcakes med bounty


.
Receptet till muffinsen hittade jag på matklubben.se. Till frostingen använde jag bara ett recept från en kokbok jag hade hemma.
.
Ingredienser ca 12 muffins:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g smält mörk choklad
12 bitar bounty (choklad med kokos) - kan uteslutas eller ersättas med annan choklad.
.
Frosting - 100 g smör, 200 g cream cheese, 2 tsk vaniljsocker och 5 dl florsocker.
.
Gör så här:
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i gräddfilen samt det smälta smöret med en slickepott. Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda samtidigt ihop alla torra ingredienser i en separat bunke så att allt blandas runt ordentligt. Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten så att det blir en jämn smet. Tillsätt den smälta chokladen och blanda igen. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Tryck i en bit bounty eller annan valfri chokladbit i varje muffins och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
.
Frosting
Vispa ihop mjukt smör och florsocker med en elvisp försiktigt. Jag brukar täcka skålen med en handduk i början när jag vispar tills smöret och florsockret har gått ihop lite mer, annars finns det en chans att mycket åker ur bunken. Tillsätt sedan vaniljsocker och cream cheese och blanda ordentligt med en slickepott tills allt har gått ihop till en jämn frosting. Är frostingen för lös - tillsätt mer florsocker. Är den för hård - tillsätt mer cream cheese eller lite mjukt smör. Spritsa eller bred på frostingen på de svala cupcaksen och garnera om så önskas med strössel eller sockerdekorationer.

Kommentarer
Trackback