Marängbakelse á la valentines day




.
Det blev den här marängbakelsen från dansukker som jag gjorde till efterrätt på denna kärleksfulla dag. Den blev suuuper god, grädden med de syrliga hallonen och den frasiga marängen blev en väldigt god blandning!
.
Ingredienser ca 2-3 bakelser:
Marängen:
3 äggvitor
1/2 krm ättikssprit
2 dl strösocker
.
Fyllning:
250 g hallon (frysta eller färska)
100 g kesella
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk syltsocker eller gélesocker
.
Garnering:
Färska hallon
Florsocker
.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100-120 grader.
2. Vispa äggvitorna med hälften av strösockret och ättiksspriten till en hård maräng. Vänd försiktigt ner resten av strösockret.
3. Spritsa hjärtan på ett smörat eller oljat bakplåtspapper(se bild ovan).
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-45 min beroende på ugnens styrka. Låt dem svalna på galler.
5. Vispa grädden, vaniljsockret och syltsockret tills det är hårt vispat. Vänd ner tinade hallon och kesellan så att allt blandas ordentligt.
6. Spritsa eller bred på fyllningen på ett hjärta. Lägg på ett till hjärta och spritsa igen. Avsluta med ett maränghjärta som "lock". Garnera lite fint med hallon och pudra florsocker över. Redo att serveras!
.

Kommentarer
Guden
Den ser läcker ut
Trackback