Pappardelle med pestogräddsås och kyckling

.
Det här åt jag hemma hos mina kompisar och det var hur gott som helst!
.
Ingredienser ca 4-6 portioner
.
4-5 kycklingfileér
6 dl grädde
2 burkar pesto
1 vitlöksklyfta
1-2 stora paket pappardelle pasta
Mini-mozzarellabollar - 1-2 pkt
Ruccola sallad
Småtomater
Svartpeppar
Salt
.
Gör så här:
Stek kycklingen så att den får fin yta, salta och peppra ordentligt. Stek kycklingen på lite lägre värme så att den blir färdig i mitten. Koka samtidigt upp grädden, peston, pressad vitlök, salt och peppar i en kastrull under omvispning. Sänk värmen när den kokat upp och låt det sjuda ett tag. Koka upp vatten till pastan, tillsätt salt. Koka pastan efter anvisningarna. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda pastan, pestosåsen, kycklingen och minimozzarella i en stor skål. Garnera med lite ruccolasallad och småtomater. Salta och peppra om det behövs. Servera direkt!

Kommentarer
Kaj - Åke
Gott! Vad rekommenderar Du för vin?
Carl - Fredrik
Vilken härlig rätt. Den ser god ut!
Trackback