Velvet cake

.
Äntligen provat att baka den efterlängtade Velvet cake! Velvet cake är en mörkröd (färgas med röd karamellfärg) sockerkaks-liknande kaka som delas i två, eller tre, delar och sedan täcks med frosting mellan alla lager. Kakan har sitt ursprung i USA och finns fortfarande på de flesta diners och fik runt om i Amerika. Jag använde ett recept från boken "Sommarens Söta".
.
Ingredienser:

2 ägg
3,5 dl vetemjöl
3,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 msk röd karamellfärg
0,5 tsk salt
2,5 dl filmjölk
1 dl raps-eller solrosolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kakao
Frosting: 400-500 g cream cheese + ca 3 dl florsocker. Vispas eller blandas ihop i separat bunke.
.
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg poröst med en elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat bunke. Vispa ner de torra ingredienserna med låg hastighet på elvispen. Tillsätt filmjölken, oljan, vitvinsvinägern och vispa ihop igen. Tillsätt karamellfärgen och rör ihop så att färgen fördelar sig jämnt. Smörj och bröa en rund form. Sätt in kakan i mitten av ugnen och grädda i ca 45 min. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Ta sedan loss kakan och lägg den på en tallrik. Dela den i två, eller tre delar, beroende på hur tjock kaka du får eller vad du föredrar. Jag delade min i två delar med en vass tandad kniv. Bred frosting på den understa delen så att den täcks helt. Lägg på den andra delen av kakan och bre på resten av frostingen över hela kakan. Försöka att täcka kanterna helt, det blir snyggast så! Garnera med valfri garnering, om du så vill. Jag rev vit och ljus choklad över min kaka.



Kommentarer
Maria

Fick nöjet att avnjuta en bit av kakan som du hade bakat :) Den var helt fantastisk god och på köpet väldigt vacker!

2012-03-23 @ 09:50:15
Charlotta

Tack så mycket!:) Roligt att höra.

2012-03-23 @ 12:47:36
Malin

Tror att det är många här på jobbet som ska försöka ge sig på att baka denna underbart goda kaka! :)

2012-03-23 @ 14:04:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0