Kladdkakemuffins med vit choklad

.
Blev sugen på att baka igår när jag satt och pluggade. Bestämde mig för att baka utan recept, kladdkakemuffins är ju inte så svårt. Och de blev goda, sega och lite kladdiga som de ska vara. Hade vit choklad hemma så smälte det och blandade i smeten. De torra ingredienserna är lite ungefärliga i mått.
.
Ingredienser, 9 muffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
ca 75 g smör (det jag hade hemma)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 msk kakao
ca 100 g vit choklad
1-2 dl vetemjöl
.
Gör så här:

Sätt ugnen på 175-200 grader. Vispa äggen och strösockret fluffigt och vitt. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda runt försiktigt med en slickepott eller slev. Smält smöret i en kastrull under omrörning tillsammans med den vita chokladen så att den inte bräns, ha inte högsta värme på spisen. Tillsätt smörblandningen till smeten och fördela i muffinsformar (fyll halva formen) och grädda i ugnen i 10-12 minuter. De ska vara kladdiga när man tar ut dem ur ugnen, de stelnar lite sedan i rumstemperatur.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0