Ugnsstekt kyckling med tomat, avocado och fetabulgur




.

Det här lagade vi till middag igår! Det blev en liten egenkombinerad blandning, och resultatet blev super!

Ingredienser 4pers:

4 kycklingfiléer

Bulgur för 4 personer

2 pkt fetaost

2 avocado

Ca 15 körsbärstomater

Smör

Valfria kryddor till bulgurvattnet

Flingsalt

Svartpeppar

Olivolja

Soja

Honung

Chilipulver

Sås: Arlas lättcréme fraiche franska örter.

.

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader. Följ anvisningarna på bulgurförpackningen och tillsätt en klick smör till vattnet samt lite valfria kryddor(ex. basilika,oregano,peppar). Lägg kycklingfiléerna i en bunke med olivolja,salt, honung, peppar,soja och lite chilipulver. Blanda runt och låt kycklingen ligga och dra åt sig marinaden en liten stund. Hetta upp en stekpanna och stek filéerna så att de får fin stekyta. Lägg över dem i en ungsfast form och stek färdigt dem i ugnen, ca 20 min. Skär fetaost, avocado och körsbärstomater i lika stora bitar. När bulguren är färdig blanda den med den skurna osten och grönsakerna i en stor serveringsskål. Ringla över olivolja och salt och peppar efter behag. Servera den ungsstekta kycklingen och den ljumna bulgursalladen med en klick kall créme fraiche sås.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0