Ugnsstekt kyckling med tomat, avocado och fetabulgur
.
Det här lagade vi till middag igår! Det blev en liten egenkombinerad blandning, och resultatet blev super!
Ingredienser 4pers:
4 kycklingfiléer
Bulgur för 4 personer
2 pkt fetaost
2 avocado
Ca 15 körsbärstomater
Smör
Valfria kryddor till bulgurvattnet
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
Soja
Honung
Chilipulver
Sås: Arlas lättcréme fraiche franska örter.
.
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Följ anvisningarna på bulgurförpackningen och tillsätt en klick smör till vattnet samt lite valfria kryddor(ex. basilika,oregano,peppar). Lägg kycklingfiléerna i en bunke med olivolja,salt, honung, peppar,soja och lite chilipulver. Blanda runt och låt kycklingen ligga och dra åt sig marinaden en liten stund. Hetta upp en stekpanna och stek filéerna så att de får fin stekyta. Lägg över dem i en ungsfast form och stek färdigt dem i ugnen, ca 20 min. Skär fetaost, avocado och körsbärstomater i lika stora bitar. När bulguren är färdig blanda den med den skurna osten och grönsakerna i en stor serveringsskål. Ringla över olivolja och salt och peppar efter behag. Servera den ungsstekta kycklingen och den ljumna bulgursalladen med en klick kall créme fraiche sås.
