Pannkakstårta


.
Igår gjorde jag och en tjejkompis en riktigt god pannkakstårta! Vi hade åtta pannkakor i vår och det räckte bra. Om man vill ha en högre tårta är det bara att steka fler såklart. Fyllningen vi använde var vispad grädde och massor av hallonsylt. Sedan valde vi att täcka tårtan i grädde och garnera med hallon och björnbär! Pannkakstårta blir gott med vilken fyllning som helst så det är bara att prova sig fram!
.
Grundrecept pannkakor, ca 8-10 st
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
2-3 matskedar smält smör
1/2 tsk salt
.
Fyllning och garnering:
Valfri mängd sylt
Några hallon och björnbär
.
1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
2. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten blir klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och saltet.
3. Vispa ner det smälta smöret i smeten.
4. Börja steka! Tips; Godast pannkakor blir det oftast i en hederlig gammal jutgärnspanna(lättast att vända med låga kanter). Glöm inte att lägga i lite smör innan varje ny pannkaka ska stekas - annars fastnar de lätt.
5. Låt pannkakorna svalna helt och bygg sedan ihop din pannkakstårta genom att varva pannkakor och din valfria fyllning. Täck tårtan helt med hårtvispad grädde och garnera med bär!

Kommentarer
Trackback