Mintchokladkaka med polkaströssel





.

Det här fick bli kvällens efterrätt hos min tjejkompis där vi åt en väldigt mysig och god middag tidigare ikväll. Jag hittade receptet på kryddburken som alltid har jättemycket goda recept! Det är krossade marianne mint-chokladkolor i smeten och krossade polkagrisar som garnering. Det ska egentligen vara smält mörk mintchoklad i både smeten och som topping men jag hade glömt att köpa det, så jag hoppade över det helt och tillsatte lite smält smör som kompensation för den smälta chokladen i smeten och blandade ihop en egen frosting som jag hade ovanpå kakan. Den blev väldigt god! Var försiktig med gräddningstiden i ungen, det står 40-45 min i receptet och jag tog ut min efter 35 min och den blev inte riktigt lika kladdig som jag tycker att en kladdkaka skall vara men precis på gränsen. Prova med en sticka så du får det precis som du gillar det!
.
Ingredienser:

200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
100 gram mörk choklad med mintcrisp (kan uteslutas, tillsätt ca 50 g smält smör istället)
100 gram mariannekarameller
.
Topping:

100 g smält mörk choklad med mintcrisp + 1 dl krossade polkagrisar
Min frosting/glasyr (istället för smält choklad) innehåller: 2 dl florsocker, 2 msk kallt kaffe, 2 msk kakao, 3 msk smält smör. Allt blandas ihop till en slät glasyr som sedan bres på kakan när den svalnat.
.
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker pösigt med en elvips. Vispa ner äggen ett i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
4. Smält chokladen i ett vattenbad (kan uteslutas) och blanda ner i smeten.
5. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten samt de krossade mariannekaramellerna.
6. Smörj och bröa en rund form (kokos är lite roligare än ströbröd) och fördela smeten jämnt i formen.
7. Grädda i ca 30-45 min beroende på hur snabb din ugn är.
8. Smält chokladen eller blanda till min glasyr och bred på kakan när den svalnat något. Strö över krossade polkagrisar.
.
Vi åt en jätte god och fräsch varmrätt med en bulgur,tomat och avocadosallad till ungsstekt kyckling och en kall sås som jag lägger upp receptet till imorgon! Godnatt.

 



Kommentarer
Picaaa

åååh gotttiiii Lottis önska att jag kunde ha varit där o fått smaka på den :))))))

2012-02-12 @ 23:04:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0