Drömmar

.
Ingredienser, ca 40 kakor
100 g mjukt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk hjortronsalt
4 dl vetemjöl
1 dl rumstempererad rapsolja
.
Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa samman mjukt smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp. Tillsätt rapsoljan och blanda runt. Sikta i vetemjölet och hjortronsaltet i bunken och rör om ordentligt så att du får en jämn och fin deg. Rulla sedan degen i totalt fyra rullar - ungefär lika tjocka som en tumme - och dela dem i ca 10 bitar per rulle. Rulla varje degbit till en boll. Lägg bollarna på en plåt med bakpapper under, det ska vara lite mellanrum mellan kakorna eftersom att dem flyter ut i ugnen. Grädda i 22-25 minuter i mitten av ugnen.

Chokladcupcakes med bounty

.
Receptet till muffinsen hittade jag på matklubben.se. Till frostingen använde jag bara ett recept från en kokbok jag hade hemma.
.
Ingredienser ca 12 muffins:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g smält mörk choklad
12 bitar bounty (choklad med kokos) - kan uteslutas eller ersättas med annan choklad.
.
Frosting - 100 g smör, 200 g cream cheese, 2 tsk vaniljsocker och 5 dl florsocker.
.
Gör så här:

Muffins

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i gräddfilen samt det smälta smöret med en slickepott. Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda samtidigt ihop alla torra ingredienser i en separat bunke så att allt blandas runt ordentligt. Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten så att det blir en jämn smet. Tillsätt den smälta chokladen och blanda igen. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Tryck i en bit bounty eller annan valfri chokladbit i varje muffins och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
.
Frosting

Vispa ihop mjukt smör och florsocker med en elvisp försiktigt. Jag brukar täcka skålen med en handduk i början när jag vispar tills smöret och florsockret har gått ihop lite mer, annars finns det en chans att mycket åker ur bunken. Tillsätt sedan vaniljsocker och cream cheese och blanda ordentligt med en slickepott tills allt har gått ihop till en jämn frosting. Är frostingen för lös - tillsätt mer florsocker. Är den för hård - tillsätt mer cream cheese eller lite mjukt smör. Spritsa eller bred på frostingen på de svala cupcaksen och garnera om så önskas med strössel eller sockerdekorationer.

Kladdkakemuffins med vit choklad

.
Blev sugen på att baka igår när jag satt och pluggade. Bestämde mig för att baka utan recept, kladdkakemuffins är ju inte så svårt. Och de blev goda, sega och lite kladdiga som de ska vara. Hade vit choklad hemma så smälte det och blandade i smeten. De torra ingredienserna är lite ungefärliga i mått.
.
Ingredienser, 9 muffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
ca 75 g smör (det jag hade hemma)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 msk kakao
ca 100 g vit choklad
1-2 dl vetemjöl
.
Gör så här:

Sätt ugnen på 175-200 grader. Vispa äggen och strösockret fluffigt och vitt. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda runt försiktigt med en slickepott eller slev. Smält smöret i en kastrull under omrörning tillsammans med den vita chokladen så att den inte bräns, ha inte högsta värme på spisen. Tillsätt smörblandningen till smeten och fördela i muffinsformar (fyll halva formen) och grädda i ugnen i 10-12 minuter. De ska vara kladdiga när man tar ut dem ur ugnen, de stelnar lite sedan i rumstemperatur.

Scones

.
Tänkte bara lägga upp ett recept på scones som alltid blir väldigt goda. Brukar göra det till frukost ibland på helgen när man hinner med att baka på morgonen. Bilden blev inte så jätte bra eftersom att jag fotade med min mobilkamera, men dem är i alla fall riktigt goda!
.
Ingredienser, 6 medelstora scones
.
4 dl vetemjöl
0,75 msk bakpulver
lite strösocker
0,5 tsk salt
75 gram smör
2 dl filmjölk
.
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Häll i alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt även smöret i lite mindre bitar. Gå i med händerna och arbeta degen så gott det går så att smöret fördelar sig relativt jämt. Tillsätt filmjölken och blanda runt ordentligt med händerna igen tills degen kan formas till en rund boll ( den ska vara lite kladdig). Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma sedan 6 bollar av degen och lägg på plåten. Grädda tills sconsen blir gyllnbruna i ca 15 min. Ta ut dem och servera när de fortfarande är varma.
RSS 2.0