Pappardelle med pestogräddsås och kyckling

.
Det här åt jag hemma hos mina kompisar och det var hur gott som helst!
.
Ingredienser ca 4-6 portioner
.
4-5 kycklingfileér
6 dl grädde
2 burkar pesto
1 vitlöksklyfta
1-2 stora paket pappardelle pasta
Mini-mozzarellabollar - 1-2 pkt
Ruccola sallad
Småtomater
Svartpeppar
Salt
.
Gör så här:
Stek kycklingen så att den får fin yta, salta och peppra ordentligt. Stek kycklingen på lite lägre värme så att den blir färdig i mitten. Koka samtidigt upp grädden, peston, pressad vitlök, salt och peppar i en kastrull under omvispning. Sänk värmen när den kokat upp och låt det sjuda ett tag. Koka upp vatten till pastan, tillsätt salt. Koka pastan efter anvisningarna. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda pastan, pestosåsen, kycklingen och minimozzarella i en stor skål. Garnera med lite ruccolasallad och småtomater. Salta och peppra om det behövs. Servera direkt!
Råraka med löjrom

.
Råraka är grovt riven potatis som man steker på hög värme i mycket smör. Man kan ha i princip vad som helst på en råraka eller äta den som den är, men löjrom är det bästa.
.
Ingredienser 2 st:
4 medelstora potatisar
Smör att steka i
-
Kalix löjrom eller Amerikansk lörjom är godast, men annars fungerar fryst rom också bra.
Fint hackad rödlök
Lite créme fraiche eller gräddfil
Ev. dill - fint och gott.
Svartpeppar
.
Gör så här:
Riv sköljda och ev skalade potatisar grovt på ett rivjärn. Krama ur potatisen i en handduk så att mycket av vätskan dras ur. Sätt på stekpannan och lägg i en stor klick smör. När stekpannan är riktigt varm fördela potatisen i stekpannan till två kakor som är lika stora. Använd en stekspade för att trycka ut dem och jämna till dem lite. Sänk värmen lite men låt rårakorna få fin färg innan de försiktigt vänds och steks på andra sidan några minuter.
.
Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, ev dill och svartpeppar.
Bästa pannkaksreceptet

.
Ingredienser ca 15 st
3 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6-7 dl mjölk
lite socker
5 msk smält smör (ca 75 g)
.
Gör så här:
Vispa ihop äggen och mjölken. Tillsätt mjölet under vispning. Smält smör och tillsätt det plus socker och salt. Låt smeten stå en liten stund innan du börjar steka tunna pannkakor.