Råraka med löjrom

.
Råraka är grovt riven potatis som man steker på hög värme i mycket smör. Man kan ha i princip vad som helst på en råraka eller äta den som den är, men löjrom är det bästa.
.
Ingredienser 2 st:
4 medelstora potatisar
Smör att steka i
-
Kalix löjrom eller Amerikansk lörjom är godast, men annars fungerar fryst rom också bra.
Fint hackad rödlök
Lite créme fraiche eller gräddfil
Ev. dill - fint och gott.
Svartpeppar
.
Gör så här:

Riv sköljda och ev skalade potatisar grovt på ett rivjärn. Krama ur potatisen i en handduk så att mycket av vätskan dras ur. Sätt på stekpannan och lägg i en stor klick smör. När stekpannan är riktigt varm fördela potatisen i stekpannan till två kakor som är lika stora. Använd en stekspade för att trycka ut dem och jämna till dem lite. Sänk värmen lite men låt rårakorna få fin färg innan de försiktigt vänds och steks på andra sidan några minuter.
.
Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, ev dill och svartpeppar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0