Brysselkex

.
Nu har jag för första gången provat på att göra brysselkex! Jag har trott att det varit svårare än vad det faktiskt visade sig. Strösockret som kak-rullen rullas i blandas bara med några droppar röd karamellfärg, och så fint blir det! Dock så var det lite trixit att se till att kakorna blev exakt runda när man skulle skiva upp dem, men det gör inte så mycket eftersom att de smakar så got!
.
Ingredienser ca 40-50 kakor
.
200 gram rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Garnering: 1 dl socker & några droppar röd karamellfärg.
.
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop de rumsvarma smöret och de övriga ingredienserna till degen noggrant, den skall kunna formas till en stor boll när den är klar.
3. Lägg in degen i kylen och låt vila i ca 1 h.
4. Ta ut degen ur kylen och knåda den lite fort igen. Forma rullar av degen.
5. Blanda strösockret med karamellfärgen och strö ut på ett bakplåtspapper. Rulla deg-rullarna i sockret så att de täcks. Skär rullarna i ca 1 cm stora kakor.
6. Grädda på bakplåtspapper, mitt i ugnen i 8-10 minuter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0