Banoffee pie
Det här är den godaste och lättaste pajen jag smakat! Gjorden den i förra veckan men glömde att fotografera så jag lägger upp bilden på leilas, som också står för receptet. Pajen går också att variera lite vad gäller garnityren, i leilas recept används kanderade mandlar som görs from scratch samt riven choklad. Jag har bara använt mig av pudrad kakao samt färdigkanderade jordnötter en gång. Jag skulle nog säga att jag föredrar endast pudrad kakao och möjligen lite riven mörk choklad i stället för nötterna.

Ingredienser:
Botten:
1 pkt digestivekex (400 g)
175 g smält smör
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
3 bananer - en mosad, en skivad
Topping:
Pudrad kakao
Ev. riven mörk choklad & kanderade nötter som hackas grovt och strös på
Gör så här:
Ta av etiketten på burken till den kondenserade mjölken. Täck burken med vatten i en kastrull. Burken skall vara täckt med vatten under hela koktiden. Koka mjölken i 2- 2 1/5 timme.
Blanda ihop bottnen genom att krossa digestivekexen i en mixer till små smulor. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna. Tryck ut i en rund ugnssäker form och baka i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna aningen.
Ta upp burken ur kastrullen och öppna den med en konservöppnare. Nu har mjölken blivit en härlig kola. Bred ut den över bottnen med hjälp av en slickepott så att det blir ett jämt lager. Låt kolan svalna lite. Mosa så länge två bananer och skiva den tredje.
Fördela skivad banan över kolan och sprid sedan ut den mosade bananen över. Den mosade bananen gör att banansmaken kommer fram på riktigt och kan sedan ge smak till den vispade grädden som skall ligga ovanpå.
Vispa grädden relativt tjockt. Bred på grädden när pajen svalnat helt så att den inte börjar rinna. Toppa med valfri topping och låt stå i kylskåp. Pajen klarar sig flera dagar i kylen bra!